Annons

Geléhjärtan

2h
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 5 augusti, 2012 Tidning baka
Geléhjärtan

Ingredienser

Dag 1

   
Till det här receptet behövs isbitsformar av silikon och en digitaltermometer. Glukos finns att köpa på apoteket.
6 st
Gelatinblad
50 g
glukos
1 dl
Socker
2.5 dl
Vatten
7 droppar
flytande arom -t ex citron
   
karamellfärg
   
isbitsformar av silikon

Dag 2

   
Socker
   
citronsyra
   
matolja till pensling

Tillagning

2h
  1. Dag 1: Pensla formarna med lite matolja. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blanda glukos, socker och vatten i en kastrull med tjock botten. Låt allt koka upp, stick ner digitaltermometern och koka massan på medelhög värme tills termometern visar 122°. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem med händerna och lägg dem i en kastrull tillsammans med 2 msk nytt vatten. Värm detta försiktigt på låg värme tills gelatinet har smält helt och hållet. Gelatinet får inte koka. Ta sockerblandningen från värmen och blanda ner det smälta gelatinet, aromen och några droppar färg. Låt allting svalna tills temperaturen sjunkit till cirka 70°. Fyll formarna med smeten och låt allt stelna i rumstemperatur över natten.
  2. Dag 2: Nu kan du välja hur du vill ha dina gelébitar. Gillar du surisar kan du blanda lite citronsyra med socker och rulla bitarna i detta. Eller så rullar du dem i bara socker. Om du inte vill ha någonting alls på dem kan du pensla gelébitarna med matolja så klibbar de inte.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.