Annons

Fruktskorpor med ingefära

1h 10min
0
Betygsätt
40 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 21 juni, 2012

Ingredienser

Fruktskorpor med ingefära

150 g
Smör
2 dl
råsocker
1 st
apelsin -rivet skal och saft
1 st
citron - rivet skal och saft
200 g
aprikoser - torkade
100 g
hasselnötter
100 g
madel
5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
potatismjöl
2 tsk
Bakpulver
1.5 msk
mald ingefära

Tillagning

1h 10min
  1. Värm ugnen till 175°. Skrubba apelsinen och citronen noga i varmt vatten. Riv skalet fint, och pressa ur saften. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Rosta nötter och mandlar i en het stekpanna, eller i ugnen cirka 5–7 minuter. Hacka dem. Rör ihop smör och råsocker. Tillsätt apelsin- och citronskal, saft och aprikoser. Blanda i en separat bunke samman de torra ingredienserna och rör därefter ner dessa i smörblandningen. Tillsätt de hackade nötterna och mandlarna. Dela degen i 3 bitar och rulla till kladdiga rullar, lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 20 minuter. Låt längderna svalna något, och skär sedan 2 cm tjocka, sneda skorpor. Rosta skorporna med snittytan uppåt på 100° i 40 minuter. Skorporna ska vara lite sega i mitten.
  2. Tillsätt apelsin- och citronskal, saft och aprikoser. Blanda i en separat bunke samman de torra ingredienserna och rör därefter ner dessa i smörblandningen. Tillsätt de hackade nötterna och mandlarna. Dela degen i 3 bitar och rulla till kladdiga rullar, lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 20 minuter. Låt längderna svalna något, och skär sedan 2 cm tjocka, sneda skorpor. Rosta skorporna med snittytan uppåt på 100° i 40 minuter. Skorporna ska vara lite sega i mitten.
  3. Dela degen i 3 bitar och rulla till kladdiga rullar, lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 20 minuter. Låt längderna svalna något, och skär sedan 2 cm tjocka, sneda skorpor. Rosta skorporna med snittytan uppåt på 100° i 40 minuter. Skorporna ska vara lite sega i mitten.
  4. Rosta skorporna med snittytan uppåt på 100° i 40 minuter. Skorporna ska vara lite sega i mitten.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.