Annons

Frozen cheesecake med passionsfrukt

3h
0
2.9
1 Stycken
Av recept.se Kategori Efterrätt 1 juli, 2012 Tidning baka
Frozen cheesecake med passionsfrukt

Ingredienser

Botten

12 st
Digestivekex
75 g
Smör

Cheesecake

4 dl
Vispgrädde
4 st
Ägg
2 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
400 g
Philadelphiaost

Passionsfruktsgelé

10 g
gelatin
350 g
passionsfruktspuré
2 st
passionsfrukter

Tillagning

3h
  1. Botten: Krossa kexen med fingrarna eller i en mixer. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Pressa ut blandningen i en form med 22 cm diameter (eller i 5 mindre formar) och ställ i kylen.
  2. Cheesecake: Vispa grädden löst. Dela äggen. Vispa äggulan och sockret poröst. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mosa sönder Philadelphiaosten så att den inte är så hård. Tillsätt äggulan i osten. Vänd sedan ner grädden och till sist äggvitan. Häll smeten över bottnen/bottnarna och ställ i frysen.
  3. Passionsfruktsgelé: Lägg gelatinet i kallt vatten och låt dra minst 10 minuter. Smält purén och blanda den med passionsfrukten. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på låg värme och blanda ner den i passionsfruktspurén. Häll gelén över bottnen/bottnarna och sprid ut den i ett jämnt lager. Frys.
  4. Servering: Ta ut kakan/kakorna från frysen 1 timme före servering.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.