Annons

Fransk frukttårta med vaniljmascarpone

0
Betygsätt
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 13 augusti, 2012 Tidning isabellas
Fransk frukttårta med vaniljmascarpone

Ingredienser

Botten

175 g
Mjukt smör
175 g
Vetemjöl
120 g
rörsocker
   
fröna från en halv vaniljstång
1.5 dl
havregryn

Fyllning

3 st
Ägg
2.5 dl
crème fraiche 18%
75 g
rörsocker
100 g
marsipan - skuren i små tärningar

Dessutom

4 st
nektariner
125 g
hallon
100 g
blåbär
50 g
mandelspån

Kräm

250 g
mascarponeost
1.5 msk
Florsocker
   
fröna från en halv vaniljstång
   
finrivet skal av en halv obesprutad citron

Tillagning

  1. Botten: Lägg ingredienserna i en skål, och samla ihop till en deg med händerna. Tryck ut degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Fyllning: Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel, och fördela i den ogräddade botten. Ställ svalt. Skala och kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor.
  3. Fördela nektariner, hallon och blåbär på tårtan, och strö över mandelspån. Grädda tårtan mitt i ugnen i 175° i 30 minuter.
  4. Kräm: Rör ihop ingredienserna till krämen och ställ i kylen. Servera tårtan ljummen med mascarponekrämen till.

Tips från kocken

"Gör tårtan på morgonen
och värm den i formen på grillen, så den är ljummen
men inte rykande varm. Rör ihop mascarponekrämen
på morgonen och förvara i kylen. Vi valde nektariner,
hallon och blåbär som fyllning i tårtan, men i stort sett
alla slags bär och frukter fungerar. Använd gärna dem
som är aktuella för säsongen, de smakar allra godast!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.