Annons

Fransk chokladkola

45min
0
Betygsätt
40 Stycken
Av Tony Olsson Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012
Fransk chokladkola

Ingredienser

Fransk chokladkola

1 dl
Vispgrädde
200 g
Mörk choklad
0.4 dl
Vatten
1 st
vaniljstång
80 g
Socker
100 g
honung - t ex apelsinbloms - eller glykos (finns på apoteket)

Tillagning

45min
  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och rör ner chokladen så att den smälter. Koka upp vatten, vaniljstång, socker och honung/glykos till 150°. Ta bort från plattan och rör försiktigt ner den varma chokladkrämen.
  2. Ställ tillbaka blandningen på spisen och värm på tills du kan göra ett bra kulprov, cirka 117–123°; rör hela tiden försiktigt i botten i form av en 8:a. Slå ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten och på kanterna. När kolan stelnat, skär upp den i bitar och slå in den i smörpapper.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.