Annons

Fluffiga kokosrutor

45min
0
5
25 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Bakverk & kakor 10 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Fluffiga kokosrutor

Ingredienser

Fluffig kokosrutor

2 msk
gelatinpulver
6 msk
Vatten
1  
äggvita
5 dl
Socker
1.5 dl
hett vatten
1 dl
Kallt vatten

Topping

2.5 dl
kokos
1.5 msk
kakao

Tillagning

45min
  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda äggvita och socker i en stor bunke.
  2. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda därefter i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen och vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter så använd gärna en köksmaskin. Det går också med en elvisp, men tänk på att låta den vila lite emellanåt.
  3. Skaka ihop kokos och kakao i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form, ca 20X30 cm. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, det tar cirka 2–3 timmar. Skär längs med kanten så att den stelnade massan lossnar.
  4. Vänd upp på ett stort fat eller bricka. Skär i fyrkanter eller tryck ut rundlar. Vill man kan man doppa även kanterna i strösslet.

Tips från kocken

"Foto: Lisa Björner"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.