Annons

Florentiner

1h 30min
0
Betygsätt
12 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 3 augusti, 2012 Tidning baka
Florentiner

Ingredienser

Mördeg

125 g
Socker
250 g
Smör
375 g
Vetemjöl
25 g
Ägg

Pistaschmassa

100 g
mandelmassa
50 g
Smör
75 g
Ägg
10 g
potatismjöl
   
pistascharom

Tosca

50 g
Smör
50 g
Socker
50 g
Vispgrädde
50 g
Honung
250 g
blandade nötter

Tillagning

1h 30min
  1. Mördeg: Blanda ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och ställ degen kallt i 30 minuter. Värm ugnen till 190°. Fodra 12 portionsformar med 3 mm tjock mördeg. Förgrädda pajskalen i 5–10 minuter.
  2. Pistaschmassa: Blanda ihop alla ingredienser till en slät massa. Smaka av med pistascharom. Fyll mördegsformarna med pistaschmassa och baka av i cirka 10–14 minuter. Låt svalna.
  3. Tosca: Lägg alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och koka ihop till 118°. Tillsätt nötblandningen. Stryk på toscasmeten på de avsvalnade små pajerna och baka av på 250° i ett par minuter, tills de fått fin färg.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.