Annons

Fläskfilé rullad i örter och svept i parmaskinka

0
Betygsätt
Av recept.se Kategori Smårätter 13 augusti, 2012 Tidning isabellas
Fläskfilé rullad i örter och svept i parmaskinka

Ingredienser

2 st
fläskfiléer à 600-700 g
4 st
vitlöksklyftor
4 kvistar
rosmarin
4 kvistar
timjan
   
finrivet skal av 1 obesprutad citron
   
havssalt & färskmalen peppar
   
solrosolja att steka i
8 skivor
parmaskinka

Tillagning

  1. Putsa de 2 filéerna. Skala vitlöksklyftorna, plocka bladen från rosmarin och timjan och hacka allt. Blanda det i en skål tillsammans med citronskal.
  2. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet på alla sidor i olja i en varm stekpanna.
  3. Ta från värmen och fördela kryddblandningen över köttet. Rulla in filéerna i parmaskinka och bind om med köttsnöre.
  4. Grilla köttet på en varm grill i ca 20 minuter. Se till att vända det ordentligt, så att alla sidor får lika mycket värme och färg.
  5. Låt filéerna vila i 10 minuter innan du skär dem i skivor.

Tips från kocken

"Du kan förbereda och bryna filéerna på morgonen. Placera i kylen
tills det är dags att grilla.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.