Annons

Fläskfilé på grill späckad med fetaost och bakad jordärtskocka

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för pernilla
Av pernilla Kategori Huvudrätt 2 juli, 2012
Fläskfilé späckad med fetaost och bacon

Ingredienser

Fläskfilé

800 g
fläskfilé
100 g
bacon
50 g
fetaost rosmarin och soltorkad tomat
   
nymalen svartpeppar
   
färsk timjan

Jordärtskockor

600 g
jordärtskockor
   
flingsalt
50 g
Smör

tomat & äppelsallad

400 g
tomater blandade små
1 st
äpple

Getostkräm

1 dl
yoghurt turkisk
100 g
getost
   
flingsalt
   
nymald svartpeppar

Tillagning

1h
  1. Putsa filén fri från hinnor. Skär ett snitt längs med filén men inte ända ner. Platta ut den.
  2. Lägg baconskivor och fetaostskivor på hela filén och fäst ihop den med tandpetare.
  3. Indirekt grillning: Ladda kolen med grillbriketter på ena sidan och grilla fläskfilén över kolen först så den får en stekyta. Lägg den sedan på gallret utan kol och sätt i en termometer. Lägg på locket och grilla den tills den har en innertemperatur på 70 grader.
  4. JORDÄRTSKOCKOR Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skrubba jordärtskockorna och skär dem i två biter och lägg dem in en ugnsfast form. Salta och klicka över smör. Baka i ugn tills de är mjuka. Det tar ca 30-35 min.
  5. TOMAT & ÄPPELSALLAD Skölj och dela tomaterna.
  6. Skala äpplet och tärna det fint. Blanda med tomaterna och strö över flingsalt och timjan.
  7. GETOSTKRÄM Dela osten i bitar och mixa med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Tips från kocken

Bild för pernilla

"Använd alltid en digital termometer när du grillar kött."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.