Annons

Fläderblomsfromage med jordgubbssallad och rågbrödskrisp

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Fläderblomsfromage med jordgubbssallad och rågbrödskrisp

Ingredienser

Fläderblomsfromage med jordgubbssallad och rågbrödskrisp

2 skivor
rågbröd
3 st
Gelatinblad
2 st
Ägg
50 g
Socker
3 dl
Vispgrädde
1 dl
fläderblomssaft
2 msk
citronsaft
200 g
jordgubbar
1 msk
fläderblomsextrakt
12 st
verbenablad eller myntablad

Tillagning

1h
  1. Rosta rågbrödet i ugnen i 160°, tills det är sprött och knaprigt. Krossa det i små smulor, eller mixa det grovt. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
  2. Vispa ägg och socker till en krämig smet. Vispa grädden lätt. Värm fläderblomssaft och citronsaft i en liten kastrull, och smält gelatinbladen däri under omrörning. Låt blandningen svalna lite, men håll den ljummen.
  3. Vispa ner den i äggsmeten, lite i taget, och vänd därefter ner den vispade grädden. Häll fromagen i 4 små koppar eller glas och sätt dem på kylning i minst 3 timmar.
  4. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Blanda dem försiktigt med fläderblomsextrakt och grovhackade verbena- eller myntablad. Servera fromagen med jordgubbar på toppen, och strö över rågbrödssmulor.

Tips från kocken

"Fromagen och rågbrödssmulorna går bra att
laga en dag i förväg.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.