Annons

Fisk i form med purjölök, dill och ris

0
3
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 augusti, 2012 Tidning isabellas
Fisk i form med purjölök, dill och ris

Ingredienser

300 g
ris
500 g
torskfilé
500 g
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
0.5 knippe
dill
1 st
obesprutad citron
   
salt & peppar
2.5 dl
matlagningsgrädde

Tillbehör

   
citronklyftor
   
ett gott bröd

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ta upp ur kastrullen och bred ut i en ugnsfast form. Låt svalna.
  2. Skär fisken i 3 x 3 cm stora bitar. Skär purjolök och vitlök i tunna skivor, och hacka dillen grovt.
  3. Riv citronskalet fint. Lägg alla ingredienserna ovanpå riset i formen, salta och peppra.
  4. Häll på grädden och tillaga fisken i ugnen i 200° i 15–20 minuter.
  5. Servera rätten i formen med bröd och extra citronklyftor.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.