Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Filodegsknyten med spenat och getost

Filodegsknyten med spenat och getost

Smårätter Filodeg består av lövtunna degark och har sitt ursprung på balkan och i mellanöstern.

Degen blandas av vatten, mjöl och lite olja som kavlads tunn i stora valsar. Filodegen kan användas både till salta och söta, varma och kalla kreationer och ger rätten ett härligt krisp.  Jag har aldrig försökt mig på att göra egen filodeg. Den säljs på rulle i de flesta butiker, både färsk och fryst.

Igår när det var dags för lunch lindade jag in lite spenat, getost och valnötter i filodeg till. Just sådana knyten som jag och mina väninnor köpte på vår Palmavistelse i somras. Vi hade strosat runt i de små butikerna en stund och slogs helt plötsligt av tokhunger. Eftersom vårt bokade bord inte skulle vara färdigt inom den närmaste timmen var vi tvungna att köpa en lite förrätt. En godare aptitretare hade vi inte kunnat önska oss!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.