Annons

Fikonfrallor

1h 30min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 30 juli, 2012 Tidning baka

Ingredienser

200 g
fikon - torkade
25 g
Jäst
6 dl
vatten - 37°
2 tsk
Salt
3 dl
fiberhavregryn
10 dl
dinkelsikt

Tillagning

1h 30min
  1. Om fikonen är mycket torra, lägg dem i en skål och häll på vatten så att det täcker. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna utom fikon. Kör degen i degblandare i minst 10 minuter, tills degen är blank och smidig. Ta upp fikonen ur vattnet, skär dem i mindre bitar och blanda ner dem. Låt degen jäsa 1 timme. Ta upp degen på bakbord och dra ut den till en längd. Dela längden i 20 bitar. Forma bitarna till frallor och lägg dem på två plåtar. Låt jäsa 20 minuter. (Du kan också ställa plåtarna i kylskåp till nästa morgon och baka ut dem då. Ta då ut dem ur kylen och låt jäsa medan ugnen blir varm.) Värm ugnen till 250°. Dofta lite mjöl över frallorna, skär ett snitt med en vass kniv i varje fralla och grädda i cirka 15 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.