Annons

Fettuccine Bolognese

5h
0
3.7
6 Portioner
Bild för Johan Jureskog
Av Johan Jureskog Kategori Huvudrätt 8 maj, 2012
Fettuccine Bolognese

Ingredienser

200 g
hel rimmad fläsksida
100 g
lardo
2 st
vitlöksklyftor - skalade och hackade
1 st
morot - skalad och hackad
3 st
blekselleri - skuren i bitar
2 st
gula lökar - skalade och finhackade
300 g
grovmalen fläskfärs
300 g
grovmalen kalvfärs
1 msk
smör - till stekning
3 dl
vitt vin
3 dl
passerade tomater
0.5 st
muskotnöt - riven
1 dl
färsk rosmarin
100 g
tupplever - finhackad
2 msk
oilvolja
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
färsk oregano
1 msk
hackad kruspersilja
1 tsk
salt och peppar
1000 g
Fettuccine - färsk
1 dl
parmigiano reggiano - riven

Tillagning

5h
  1. Bryn fläsksidan gyllenbrun runt om i en rymlig gryta. Tillsätt lardo, vitlök, morot och selleri och bryn i ytterligare någon minut. Dra åt sidan så länge.
  2. Bryn lök, fläskfärs och kalvfärs i lite smör i en stekpanna. Rör om då och då och häll över i grytan när allt köttet fått färg. Häll i vin och tomater, krydda med muskot och rosmarin. Nu ska grytan puttra, gärna upp till tre-fyra timmar under lock. Salta och peppra. Finfördela fläsksidan så att det blir i goda ”flagor”.
  3. Stek tupplevern runt om i smör. Smaksätt grytan med lever, olivolja, vinäger, oregano, kruspersilja, salt och peppar. Servera med nykokt Fettucine och givetvis riven parmesan.

Tips från kocken

Bild för Johan Jureskog

"En populär rätt i vuxnare stil med lite tupplever... Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den har "satt sig" ännu mer."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.