Annons

Fattiga riddare med mjuk choklad och bananglass

2h
0
Betygsätt
6 Portioner
Av Chateau Foret Kategori Efterrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner

Ingredienser

Brioche

10 g
Jäst
125 g
Ägg
250 g
mjöl
10 g
Salt
30 g
Socker
190 g
smör - rumsvarmt

Pannkakssmet

2  
Ägg
2 dl
mjöl
0.5 dl
råsocker
0.5 tsk
Salt
4 dl
Mjölk
1 tsk
kanel

Bananglass

250 g
Vaniljglass
2  
mogna bananer

Mjuk choklad

125 g
Grädde
250 g
Mjölkchoklad
50 g
Smör

Tillagning

2h
  1. Brioche: Blanda samtliga ingredienser med vinge och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Lägg degen i smord form, fyll cirka 1/3 av formen och låt sedan jäsa upp till kanten. Pensla med ägg och baka på 165° i cirka 25 minuter. Alternativt kan man använda överblivet bröd eller vetelängd.
  2. Pannkakssmet: Blanda samtliga ingredienser till en slät smet.
  3. Bananglass: Lägg glassen i en skål och låt tina lite så att den blir mjuk. Mosa bananerna i en annan skål. Blanda ner bananmoset i glassen och rör så att allt blir väl blandat. Ställ i frys i 2 timmar.
  4. Mjuk choklad: Koka upp grädden. Hacka chokladen. Häll grädden över den hackade chokladen, rör slätt och tillsätt sedan smöret; rör tills allt är smält. Häll i portionsformar eller hel form och kyl tills det stelnat. Skär sedan i bitar.
  5. Servering: Skär skivor av briochen, låt dessa dra i smeten i minst 5 minuter. Stek skivorna i smör till gyllenbrun färg, vänd dem i strösocker. Kula upp bananglassen. Lägg bitar av den mjuka chokladen på de nystekta fattiga riddarna så att den smälter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.