Annons

Färskostfyllda kalvfärsburgare med röd pesto & ruccolasallad

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av ollea Kategori Huvudrätt 23 december, 2014 Tidning elle mat & vin
Färskostfyllda kalvfärsburgare med röd pesto och rucolasallad

Ingredienser

Färskostfyllda kalvfärsburgare

600 g
kalvfärs
2 st
rödlökar
   
Salt
   
peppar
200 g
philadelphiaost med vitlök och örter
50 g
rucolasallad
10 st
körsbärstomater
   
Olivolja
2 st
vitlöksklyftor
   
rödpesto på bruk eller hemgjord
4 st
hamburgerbröd

Röd pesto

1 burk
soltorkade tomater i olja
1  
vitlöksklyfta
3 msk
finriven parmesanost
0.5 dl
rostade pinjenötter
8 st
basilikablad
   
Salt
   
peppar

Tillagning

30min
  1. Blanda kalvfärsen med en finhackad rödlök och salt och peppar. Dela upp färsen i åtta delar, rulla varje del och platta ut dem. Lägg en rejäl klick färskost på en del och den andra över. Nyp fast sidorna runt om så att inte osten flyter ut vi stekning.
  2. Stek kalvfärsbiffarna i smör tills de fått fin gyllenbrun färg i ca 5 minuter på varje sida. Lägg tomaterna på ett ugnsfats fat tillsammans med lite olivolja, skivade vitlöksklyftor och några nypor flingsalt och grilla högt upp i ugnen på 250 grader i några minuter.
  3. Servera biffarna på bröd ihop med de grillade tomaterna, rödlöksringar och en matsked röd pesto.
  4. Pesto: Häll hela innehållet i burken med de soltorkade tomaterna i en skål och mixa ihop med de andra ingredienserna med hjälp av en handmixer. Peston håller sig minst en vecka i kylen. Jättegott att ha till pastan eller det grillade köttet om det blir något över.

Tips från kocken

"Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd."

Passar till

Bakverk & kakor
Cannoli
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.