Annons

Fänkåls- och dillknyten

4h 35min
0
Betygsätt
Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Smårätter 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Fänkåls- och dillknyten

Ingredienser

1 st
förpackning filodeg
2 st
fänkålsstånd
1 knippe
dill
100 g
Färskost
   
Salt
   
svartpeppar
1 st
äggula
0.5 dl
rapsolja

Tillagning

4h 35min
  1. Finhacka fänkål och dill. Blanda ner färskosten (den ska bara binda ihop fänkålen och dillen), smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär fyrkanter av filodegen. Lägg en klick av fänkålsröran i mitten av filodegen, pensla kanterna med äggula och vik ihop till paket, så de sluter tätt. Pensla med rapsolja och baka i ugnen vid 200° i 10 minuter; vänd filodegsknyten efter halva tiden.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.