Annons

Ekorrfisk med sötsur sås

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Ekorrfisk med sötsur sås

Ingredienser

4  
gösfiléer med skinnet kvar
0.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
svartpeppar
   
rapsolja till fritering

Sötsur sås

1 dl
Socker
1 dl
äppelcidervinäger
1 msk
soja
1 msk
sherry
1.5 msk
ketchup
1 dl
ananasspad eller -juice
1 msk
majsstärkelse

Tillagning

20min
  1. Skölj och torka gösfiléerna. Skär dem sedan med diagonala snitt, först åt ena hållet, sedan åt andra, så att det blir ett rutmönster. Skär inte igenom skinnet, filén ska fortfarande hänga ihop. Häll upp mjöl och svartpeppar på en tallrik och blanda. Pudra filéerna noggrant och skaka av; det ska vara mjöl ända in i snitten. Hetta upp oljan i en wok och fritera fisken tills ytan är gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Sötsur sås: Blanda socker, vinäger, soja, sherry och ketchup i en kastrull. Koka upp. Blanda ananasjuice och majsstärkelse i en skål, och red såsen med blandningen. Koka inte för mycket efter detta, för då blir såsen seg.
  3. Servering: Lägg upp fisken på serveringsfat. Häll sötsur sås över och servera genast. Här serverar vi den med huvud och stjärt också, men det är inget måste.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.