Eftersom smören är naturella och endast innehåller varsamt rostade nötter respektive mandlar går de bra att använda i bakning men också på smörgåsen, så kan man salta efter behov och smak.

 

På senare tid har Kung Markatta märkt av en ökad efterfråga av förädlade nötprodukter, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör.

– Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta.

- Det fungerar bra i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter.

 

Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser.

 

Mandelsmör: En rund smak från ekologiska sötmandlar. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38kr för 180g.

 

Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna är perfekt för bakverk. Ca pris: 52kr för 180g.

 

Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter. Passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52kr för 180g.