Annons

Double chocolate whoopies

1h
0
Betygsätt
20 Stycken
Av Leila Lindholm Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Whoopies

3 st
Ekologiska ägg
2.5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
50 g
Smör
1 dl
gräddfil
2 msk
Kallt kaffe
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
4 msk
kakao av god kvalitet
1 nypa
Salt
100 g
Mörk kvalitetschokad 70%

Vit chokladfosting

200 g
Vit kvalitetschoklad
200 g
Philadelphiaost

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda den i smeten. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor). Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna helt och gör under tiden vit chokladfrosting.
  3. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa ihop chokladen med philadelphiaosten. Fyll en spritspåse med rundtyll. Spritsa frosting på undersidan av en kaka, lägg ihop den med en annan (utan frosting) som en macaron.

Tips från kocken

"Receptet kommer från Leilas bok Hello cupcake!

Köp Hello cupcake! här:
http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.58.194/hello-cupcake

Ta gärna en titt på Leilas butik:
http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/103/bocker

Eller hennes hemsida:
http://www.leila.se/
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.