Annons

Dinkelbröd

2h 50min
0
4.7
2 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 29 juni, 2012 Tidning baka
Dinkelbröd

Ingredienser

Dinkelbröd

7.5 dl
vatten - ljummet
20 g
Jäst
25 g
(1 msk) honung
500 g
(8 dl) fullkornsdinkel
15 g
(1 knapp msk) salt
500 g
(8 dl) dinkelsikt

Tillagning

2h 50min
  1. Rör ut jäst och honung i vattnet. Blanda ner dinkelmjöl och rör om tills alla mjölklumpar lösts upp. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Tillsätt salt och dinkelsikt. Rör degen väl; den ska bli ganska lös i konsistensen. Låt jäsa övertäckt ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ en långpanna i botten av ugnen. Smörj 2 bakformar som rymmer 1 1/2 liter vardera. Fördela degen i formarna så att den går upp till ungefär 2/3 av formen.
  2. Strö lite mjöl ovanpå och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt in brödformarna på galler och slå 1/2 dl kallt vatten i långpannan. Dra ner temperaturen till 200° och baka i 35 minuter.
  3. Om bröden känns mjuka på sidorna när de knackas ur formarna, grädda ytterligare 10 minuter utan form.

Passar till

Matbröd
Bien sur
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.