Annons

Dillknäcke

24h
0
5
Portioner
Av Olof Jönsson Kategori Matbröd 20 juni, 2012 Tidning baka

Ingredienser

1 dl
Vatten
100 g
Vetesurdeg
25 g
dill
140 g
Vetemjöl
40 g
Fint rågmjöl
0.5 krm
bikarbonat
1 tsk
Salt

Tillagning

24h
  1. Blanda alla ingredienser och låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme, men gärna i upp till 1 dygn; ju längre vila, desto godare bröd. Använd gärna pastamaskin vid utkavlingen; degen ska bli riktigt tunn. Självklart går det också bra att kavla med en kavelpinne eller brödkavel, det tar bara längre tid. Kavla ut en lång remsa. Nagga. Använd en sporre och skär ut 4 cm breda bitar. Grädda vid 275° tills de har fått lite färg, cirka 4-5 minuter.

Tips från kocken

"Dillknäcke
Till sillen, kräftorna eller bara som snacks.

KNÄCKEBRÖD
Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.