Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Crêpesknyten med skaldjur
Crêpesknyten med skaldjur

Crêpesknyten med skaldjur

Fisk och skaldjur I natt kom jag tillbaka till Sverige fantastisk semester i Palma. Jag har inte hunnit med någon matlagning här på morgonkvisten så därför stöttar jag med ett recept från veckan innan jag for.

Ett recept i form av pankakasknyten eller crêpes som man säger i franskrike.  Det finns en utbredd villfarelse om att fransmännen endast kallar dessertpannkakor för crêpes och att alla de salta går under namnet galetter. Så är inte fallet då det är mjölsorten som avgör vad den platta kakan ska heta. Crêpessmeten blandas med vetemjöl medan galettsmeten baseras på bovetemjöl.

Den här gången fyllde jag mina knyten med skaldjursstuvning och serverade med en grönsallad och en citronette. De som inte gick åt skickade jag in i frysen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.