Annons

Crêpes suzette med apelsinsås

15min
0
Betygsätt
12 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Crêpes suzette med apelsinsås

Ingredienser

0.5 dl
Vetemjöl
1 st
knivsudd salt
2 dl
Grädde
2 dl
Vatten
2 st
Ägg
   
smör till stekning

apelsinsås

5 st
ekologiska apelsiner
50 g
Smör
6 msk
rörsocker
30 g
mandlar - finhackade

Tillagning

15min
  1. Rör ihop mjöl och salt i en skål. Tillsätt grädde och vatten lite i taget och rör till en klumpfri smet. Rör sist ner äggen, ett i taget. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en liten stekpanna. Vik ihop till små trekanter och håll dem varma, t ex genom att lägga dem på en tallrik som placeras ovanpå en kastrull med sjudande vatten
  2. Apelsinsås: Skala 2 apelsiner tunt och skär skalen i fina strimlor. Pressa saften ur alla apelsinerna och lägg i en kastrull tillsammans med skal, smör sku- ret i tärningar och socker. Blanda och låt sjuda i 7–8 minuter, tills blandningen fått en krämig konsistens. Servera pannkakorna med den varma apelsinsåsen till och strö över hackade mandlar.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.