Annons

Crème brûlée med vanilj

1h 20min
0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 10 juli, 2012 Tidning isabellas
Crème brûlée med vanilj

Ingredienser

1.25 dl
Vispgrädde
1.25 dl
standardmjölk
0.5 st
vaniljstång - skårad på längden
5 st
Äggulor
0.5 dl
rörsocker

dekor

   
rörsocker att bränna av ytan med

Tillagning

1h 20min
  1. Skrapa fröna ur vaniljstången, spara stången. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker och vaniljstång. Rör ihop vaniljfröna med äggulorna. Plocka upp vaniljstången och häll den kokande mjölkblandningen i äggulorna i en mycket tunn stråle medan du rör försiktigt. Fördela krämen i små ugnsfasta formar, grädda dem i 100° ca 1 timme och 10 minuter, mitt i ugnen.
  2. Krämen ska vara fast när du försiktigt rör vid den. Låt krämen svalna och ställ formarna i kylen. Ta fram strax före servering, strö över rörsocker och bränn av försiktigt så sockret smälter till karamell. Dekorera ev med några bär eller en skiva frukt

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.