Annons

Crème brûlée med lakrits

1h 20min
0
3
Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 10 juli, 2012 Tidning isabellas
Crème brûlée med lakrits

Ingredienser

1.25 dl
Vispgrädde
1.25 dl
standardmjölk
0.5 dl
Socker
5 st
Äggulor
3 tsk
lakritspulver

Dekor

   
rörsocker att bränna av ytan med

Tillagning

1h 20min
  1. Koka upp grädden och mjölken tillsammans med socker. Rör ihop äggulor och lakritspulver. Häll den kokande gräddblandningen i ägguleblandningen i en mycket tunn stråle medan du rör försiktigt. Fördela krämen i små ugnsfasta formar.
  2. Grädda i 100° ca 1 timme och 10 minuter, mitt i ugnen. Krämen ska vara fast när du försiktigt rör vid den. Låt krämen svalna och ställ formarna i kylen. Ta fram strax före serveringen, strö över rörsocker och bränn av försiktigt så sockret smälter till karamell.
  3. TIPS Du kan sila blandningen innan den hälls i formarna om du vill bli av med det lite knastriga lakritspulvret. Lakritspulver finns t ex på chokladfabriken.com eller på kryddhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.