Annons
Bloggar > Buteljerad poesi > Clos Henri
Clos Henri

Clos Henri

Vintips Clos Henri Sauvignon Blanc (nr 6402) 179 kr. Sauvignon Blanc, druvan som är väldigt mycket förknippad med Loiredalen i Frankrike. Men precis som Pinot Noir trivs den ypperligt i det Nya Zeeländska klimatet.

Vinet är tillverkat av den franska vinodlaren Henri Bourgeois från just norra Frankrike(Sancerre-land) han har tagit med sig sin franska kunskap samt allt från druvpressar till ståltankar. Vinet är gjort på 100 procent Sauvnignon Blanc och är druvtypisk men har också  lite av det tropiska som den nya världen erbjuder.

En underbart god röding kommer passa detta vinet like a glove. Enkel, okomplicerad middag som inte kräver mycket råvaror för att ge en trevlig upplevelse. Maträtten har allt vinet behöver för att leverera. Den höga syran i vinet kommer gå bra överens med citronen och det gröna. Fisken kommer ge vinet en fin avrundning och den ganska höga alkoholen kommer dämpas på ett trevligt sätt av potatisen och löjromskrämen.

I doften finner vi en hel del gröna toner, grape , krusbär och fläder. I smaken dras det fruktiga upp av den höga syran och vi hittar en hel del passionsfrukt, stenfrukt, citronjuice och svartvinbärsblad. En lätt till medel kropp, ett ganska enkelt vin men ack så gott. Varning! Inte för personer som är känsliga för hög syra.

Trevlig Kväll!
 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.