Annons

Citron- och myntaglass med marinerade jordgubbar och melon

3h 20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 22 juni, 2012

Ingredienser

marinad

3 st
Äggulor
1.5 dl
Socker
1.5 dl
mjölk - 3 %
1 st
citron
2 dl
Vispgrädde
0.5 dl
färsk mynta - hackad

marinad

1 st
citron
0.5 dl
råsocker
0.75 dl
rom
500 g
jordgubbar
1 st
galimelon
   
mynta
   
citronrasp

Tillagning

3h 20min
  1. Vispa ihop äggulor, socker och mjölk i en kastrull. Sjud ett par minuter på svag värme tills blandningen tjocknar. Låt kallna. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Vispa grädden. Tillsätt citronskalen och saften till den avsvalnade äggblandningen. Vänd ner grädden tillsammans med den hackade myntan. Kör blandningen i glassmaskin. Om du inte har glassmaskin, häll blandningen i en plastbytta med lock och ställ i frysen. Rör om i den en gång i halvtimmen, tills glassen har lagom konsistens.
  2. marinad: Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Lägg detta i en kastrull tillsammans med råsocker; koka upp och rör tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt rom.
  3. Skär jordgubbarna och melonen i bitar och blanda med marinaden. Fördela frukten i skålar och lägg ett par gulor glass ovanpå. Strimla över mynta och citronrasp.
  4. Tips! Köp färdig vaniljglass och rör ner rivet citronskal, citronsaft och mynta.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.