Annons

Chokladtryffel med passionsfrukt

1h 30min
0
5
40 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 18 december, 2014 Tidning mat & hälsa
Chokladtryffel med passionsfrukt

Ingredienser

Chokladtryffel med passionsfrukt

2 st
passionsfrukter
2 msk
Vatten
100 g
mörk choklad 70 procent
20 g
ekologiskt kokosfett
0.5 dl
Grädde
2 msk
Grädde
1 dl
kakao
40 st
knäckformar

Tillagning

1h 30min
  1. Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram. Häll upp i nätsil och passera ner i en bunke.
  2. Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Blanda ner 0,5 dl av grädden i choklad­smeten, rör tills den svalnat lite. Blanda ner passions­frukts­purén och rör om ordentligt. Ställ i kyl och låt svalna i 20 minuter.
  3. Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp – vispa tills chokladen blivit fluffig. Ställ i kylen i ytterligare 20 minuter. Forma små kulor med hjälp av två teskedar, eller spritsa. Doppa i kakao och lägg i knäckformar. Förvara i burk i kylen.

Passar till

Bakverk & kakor
Vinnarpralinen
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.