Annons

Chokladmousse med hallonkräm och chokladcrumble

45min
0
Betygsätt
8 Portioner
Av Roy Fares Kategori Efterrätt 20 juni, 2012

Ingredienser

chokladcrumble

100 g
Smör
100 g
Socker
150 g
mjöl
30 g
havregryn
5 g
Bakpulver
10 g
kakao

hallonkräm

250 g
frysta hallion
100 g
sockerlag - lika delar socker och vatten
0.5 st
citron - saften
15 g
maizena
20 g
Vatten

chokladmousse

180 g
mörk choklad - 64 %
170 g
Grädde
300 g
grädde - löst vispad
85 g
sockerlag - lika delar socker och vatten
85 g
äggula

Tillagning

45min
  1. chokladcrumble: Värm ugnen till 180°. Blanda alla ingredienser till crumblen. Smula ut massan på en plåt. Baka i cirka 10 minuter.
  2. hallonkräm: Koka upp hallon, sockerlag och citronsaft. Mixa och sila bort fröna så att du får en slät hallonsås. Blanda maizena med vatten och tillsätt detta. Koka upp igen under omröring tills krämen tjocknar.
  3. chokladmousse: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp 170 g grädde och häll den över chokladen, rör om tills du fått en slät tryffel. Plasta och låt stå. Vispa 300 g grädde i en annan bunke, vispa så att grädden är lös men inte rinnig. Vispa upp äggulorna i en separat bunke. Ta fram en elvisp, koka upp sockerlagen och häll den sedan över äggulorna medan du vispar allt till ett härligt kallt skum. Blanda tryffeln med äggskummet och rör till sist i den löst vispade grädden.
  4. montering: Fyll 1/3 av glasen med mousse och varva sedan med chokladcrumble och hallonkräm i flera lager.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.