Annons

Chokladmousse med halloncoulis

1h 30min
0
4
6 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 1 juli, 2012 Tidning baka
Chokladmousse med halloncoulis

Ingredienser

Halloncoulis

150 g
frysta hallon
15 g
limesaft
75 g
Socker

Chokladmousse

60 g
äggula
30 g
Socker
150 g
Mjölk
150 g
Vispgrädde
430 g
Mörk choklad
550 g
Vispgrädde

Dekoration

   
färska bär

Tillagning

1h 30min
  1. Halloncoulis: Koka upp hallon, lime och socker; se till att alla sockerkristaller försvinner. Fördela massan i 6 snygga glas. Ställ i frys.
  2. Chokladmousse: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Vispa ihop äggula och socker. Koka upp 150 g grädde med lika mycket mjölk. Häll gräddmjölken i redningen under kraftig vispning. Värm smeten till 82°. Sila av smeten över chokladen och rör tills all choklad har smält. Låt svalna. Vispa 550g grädde och vänd ner den i chokladen.
  3. Montering: Spritsa mousse över hallonen i glasen. Ställ i kyl. Dekorera med färska bär.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.