Annons

Chokladkaka

1h
0
Betygsätt
10 Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Chokladkaka

Ingredienser

1 dl
kakao
2 dl
Mjölk
2 dl
Socker
150 g
Smör
2 st
Ägg
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
1 tsk
äkta vaniljpulver
   
Kakao att sikta över kakan
   
färska bär - t ex röda vinbär

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda kakao, mjölk och hälften av sockret i en kastrull; koka upp. Låt kallna. Rör smör och resten av sockret pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljpulvret. Rör ner chokladsmeten och mjölblandningen i äggsmeten. Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter och häll i smeten. Grädda i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.
  2. servering: Sikta över kakao strax före servering. Servera eventuellt med färska bär.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.