Annons

Chokladfondant

45min
0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 5 juli, 2012 Tidning mat & vänner
Chokladfondant

Ingredienser

1.2 dl
Smör
1 dl
Socker
2 st
Ägg
2 st
Äggulor
2 tsk
mjöl
115 g
mörk choklad av god kavlitet
1 tsk
Salt

Till formen

   
Smör
   
mjöl

Tillagning

45min
  1. Värm ugnen till 225 grader och smörj 4 portionsformar med smör och sockra formarna.
  2. Smält choklad tillsammans med smör antingen över ett vattenbad eller på svag värme i en mikro. Vispa ihop ägg, äggulor och socker med en elvisp till en lätt och luftig konsistens. Blanda ner äggsmeten i den ljumna chokladen och tillsätt mjölet. Rör ihop till en slät smet och fördela smeten i formarna.
  3. Baka av i 7-10 minuter. Här kan det variera lite beroende på vilken ugn man använder och på formarnas tjocklek. Testa med en teststicka, fondanten ska vara lös i mitten men fast i kanterna.
  4. Stjälp försiktigt upp formarna på tallrikar. Servera med en kula vanilj eller hallonglass och färska bär.

Tips från kocken

"Tips: Formarna kan frysas ner eller stå i kylen upp till flera timmar innan dom bakas av i ugnen.
Låt formarna stå i rumstemperatur 10 min innan dom bakas av. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.