Annons

Chokladbollar med olika sorters strössel

15min
0
4.4
35 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Godis 10 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Chokladbollar med olika sorters strössel

Ingredienser

Chokladbollar

100 g
rumsvarmt smör
1.5 dl
Socker
3 msk
kakao
1 tsk
vaniljsocker
2 msk
kaffe
5 dl
snabbhavregryn
1 nypa
Salt

Mintsmak

   
några droppar pepparmyntsolja

Apelsinsmak

   
lite finrivet apelsinskal

Olika sorters strössel

   
Pärlsocker
   
kokosflingor
   
hackad mandel
   
sesamfrön
   
strössel

Tillagning

15min
  1. Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe, salt och havregryn. Tillsätt smaksättning om du önskar.
  2. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, strössel, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen.

Tips från kocken

"Foto: Lisa Björner"

Passar till

Bakverk & kakor
Juldammsugare
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.