Annons

Chokladbiscotti med apelsin

45min
0
5
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Chokladbiscotti med apelsin

Ingredienser

75 g
osaltat smör - rumsvarmt
1 dl
strösocker
1 st
Ägg
2.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1.5 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker
1 st
ekologisk apelsin - rivet skal
100 g
hasselnötter - grovt hackade
100 g
choklad - 70 % - hackad

att doppa i

100 g
mörk choklad - 70 %

Tillagning

45min
  1. Värm ugnen till 175°. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker, rivet apelsinskal, grovt hackade hasselnötter och chokladhack; arbeta ner detta i smörblandningen.
  2. Rulla degen till 3 längder, cirka 20 cm långa. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut längderna och låt dem svalna på galler. Skär längderna i 2 cm breda, sneda bitar – men försiktigt, för de går lätt sönder.
  3. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och ställ in dem i ugnen igen. Stäng av värmen och låt skorporna torka i cirka 1 timme på eftervärme med ugnsluckan på glänt.
  4. När skorporna kallnat, smält chokladen, doppa skorporna till hälften i chokladen och lägg dem att stelna på bakplåtspapper. Förvara torrt och svalt.

Passar till

Bakverk & kakor
Chokladkaka
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.