Annons

Choklad- och jordnötsmazariner

30min
0
5
16 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Choklad- och jordnötsmazariner

Ingredienser

Chokladmördeg

3 dl
mjöl
1 dl
Socker
0.75 dl
kakao
150 g
smör - kallt

fyllning

150 g
mandelmassa
200 g
jordnötssmör
2 st
Ägg
2 msk
Vetemjöl
50 g
mörk choklad - grovt hackad

topping

100 g
Mörk choklad
0.75 dl
Mellangrädde
   
jordnötter

Tillagning

30min
  1. chokladmördeg: Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl, socker och kakao. Tärna smöret och tillsätt det; arbeta snabbt ihop till en deg med elvispen. Plasta in degen och lägg kallt medan du gör fyllningen.
  2. fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  3. Dela mördegen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar. Fyll formarna till drygt hälften med fyllningen. Grädda dem i cirka 12 minuter.
  4. topping: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sjud upp grädden i en kastrull. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Fördela chokladsåsen över mazarinerna och toppa med jordnötter.

Passar till

Bakverk & kakor
Chokladmakroner
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.