Annons

Choklad & mandeldoppade cantuccini med sött vin

45min
0
Betygsätt
15 Stycken
Av Elin Levander Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Choklad & mandeldoppade cantuccini

100 g
rumsvarmt ekologiskt smör
3 dl
ekologiskt strösocker
3 st
Ekologiska ägg
8 dl
ekologiskt vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
bikarbonat
100 g
hackad skållad mandel
1 st
chokladkaka 70%
1 st
mjölkchokladkaka
1 st
vispat ägg till pensling

Tillagning

45min
  1. Rör ihop smör och socker i en bunke innan du tillsätter ett ägg i taget och blandar samman ordentligt. Blanda övriga ingredienser för sig, innan allt knådas ihop till en smidig degboll. Dela degen i 3 stora bollar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna med handflatan till cirka 3 1/2 cm tjocka "plättar" som penslas med ägget och gräddas mitt i ugnen cirka 30 minuter på 200°.
  2. Ta ut plåten med "plättarna" och sänk ugnsvärmen till 125°. Låt "plättarna" svalna i cirka 5 minuter innan du skär dem till snygga skorpor i den storlek du föredrar. Flytta försiktigt över skorporna till ett ugnsgaller och grädda vidare i cirka 20 minuter.
  3. Låt skorporna svalna medan du smälter chokladen försiktigt. Doppa de avsvalnade skorporna i choklad – mörk till vuxna, mjölkchoklad till barnen – ta en liten sked till hjälp. Lägg skorporna på ett bakplåtspapper och strö över hackad mandel som fastnar i chokladen.

Tips från kocken

"Doppa dem i mörk choklad till de vuxna och mjölkchoklad till barnen."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.