Annons

Chockochock

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Chockochock

Ingredienser

Kaka

150 g
Smör
4 st
Ägg
3 dl
Mandelmjöl
5 msk
kakao
100 g
hackad mörk choklad minst 70%
1.5 tsk
Vaniljpulver
1.5 msk
stevia

Tryffelglasyr

150 g
mörk choklad 70%
1.5 dl
Vispgrädde
25 g
Smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  2. Grädda 6 min. Låt svalna.
  3. Tryffelglasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Smält chokladen under omrörning i grädden. Lägg i smöret och rör tills det smält och smeten blivit blank. Ställ i kylskåpet ca en halvtimme tills glasyren stelnat något.
  4. Bred sedan glasyren över tårtan. Dekorera med vackra blomblad eller färska vinbär och servera med vispad grädde.

Tips från kocken

"Den ska vara lite lös, den sätter sig i kylen sedan. Denna görs med fördel dagen innan serveringen."

Passar till

Smårätter
Köttfärspaj
Bakverk & kakor
Lavendelkakor
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.