Annons

Chèvreganache och karamelliserat äpple

24h
0
Betygsätt
25 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 21 juni, 2012 Tidning baka
Chèvreganache och karamelliserat äpple

Ingredienser

Karamelliserad äppelkräm

15 g
Smör
15 g
råsocker
40 g
Äppelbitar - skalade
   
citronsaft

Chèvreganache

50 g
Grädde
50 g
Lagrad chèvre
100 g
Mjölkchoklad
300 g
Mjölkchoklad

Tillagning

24h
  1. Karamelliserad äppelkräm: Smält smöret. Tillsätt sockret, låt det smälta och tillsätt sedan äppelbitarna. Låt koka i någon minut och tillsätt citronsaften. Mixa krämen slät. Fyll sedan skalen till 1/4 med krämen.
  2. Chèvreganache: Koka upp grädden tillsammans med getosten skuren i bitar. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Slå den varma gräddosten över chokladen och rör/mixa slätt. Fortsätt sedan att fylla skalen genom att hälla ganachen över äppelkrämen. Låt stå till nästa dag.
  3. Montering: Smält mjölkchokladen. Doppa pralinerna i chokladen med hjälp av en droppgaffel. Lägg på bakplåtspapper att stelna.

Passar till

Bakverk & kakor
Vinnarpralinen
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.