Annons

Cassataglasstårta

35min
0
Betygsätt
12 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 22 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Cassataglasstårta

Ingredienser

Cassataglasstårta

1 st
tårtbotten ca 24 cm
100 g
röda cocktailbär
100 g
gröna cocktailbär
100 g
suckat
1 dl
maraschinolikör
2 st
Ägg
1 dl
Socker
50 g
hackad mörk choklad
5 dl
Vispgrädde

Tillagning

35min
  1. Ta undan ca 10 cocktailbär till garnering och hacka resten. Blanda med suckat. Häll över sprit och rör om. Täck med plastfolie och låt stå minst 8 tim.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner fruktblandningen med spriten samt chokladen. Vispa grädden och blanda ner den.
  3. Häll smeten i en zuccottoform eller en 2-litersform, ca 24 cm i diameter, eventuellt klädd med plastfolie. Lägg på en tårtbotten som lock. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 tim.
  4. Doppa formen i varmt vatten om du inte använder plastfolie så lossnar den lättare. Stjälp upp på ett fat och låt temperera en stund. Foto: Pepe Nilsson

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Du kan byta ut likören mot rom men bör då lägga till 0,5 dl socker."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.