Annons

Cashewfisk med ljumma primörer och sardellaioli

40min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 23 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Cashewfisk med ljumma primörer och sardellaioli

Ingredienser

Cashewfisk

900 g
fiskfilé som gös eller abborre
1 tsk
Salt
2 krm
nymald peppar
0.5 dl
Vetemjöl
2 st
Äggvitor
150 g
hackade cashewnötter
1 msk
smör till stekning

Ljumma primörer

1 kg
färskpotatis
3 st
morötter
250 g
sparris
1 msk
citronolivolja
0.5 dl
dill
1 tsk
Salt
80 g
babyspenat

Sardellaioli

2 st
Äggulor
5 st
sardellfiléer med kapris
2 msk
pressad citron
1.5 dl
Olivolja
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 krm
Salt
1 nypa
nymald vitpeppar

Tillagning

40min
  1. Borsta potatisen väl och koka den 10–15 min i lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna och låt dem koka med de sista 3–5 min. Låt även sparrisen koka med 3–5 min. Häll av och blanda ner citronolivolja och dill. Smaka av med salt och låt svalna medan du gör resten.
  2. Skär bort benraden från fiskfiléerna och skär dem i bitar, salta och peppra. Vänd dem i mjöl och därefter ena sidan i äggvita och hackade cashewnötter. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken på medelvärme först på nötsidan och sedan på andra sidan, totalt ca 5 min.
  3. Blanda ner spenaten i den avsvalnade potatisen. Servera den nystekta fisken på varma tallrikar med de ljumma primörerna och sardellaioli.
  4. Kör äggulor, sardeller och citronsaft med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en fin stråle. Kör med mixerstaven till en tjock majonnäs. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar och eventuellt mer citronsaft. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Spara gulorna till aiolin."

Passar till

Bakverk & kakor
Hallonkladdkaka
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.