Annons

Cannelloni med ricotta och karljohansvamp

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 3 september, 2012 Tidning isabellas
Cannelloni med ricotta och karljohansvamp

Ingredienser

10 g
torkad karljohansvamp (blötlagd)
1 knippe
basilika
200 g
ricottaost
0.5 st
citron
40 g
parmesan
   
Salt
   
peppar
250 g
cannellonipasta
5 dl
tomatsås
   
parmesan

Tillagning

1h
  1. Blötlägg svampen i ljummet vatten 20 minuter, och skölj noga. Finhacka svamp och basilika. Blanda basilika och svamp med ricottaost i en skål.
  2. Riv citronskal och 20 g parmesan fint över svamp, ricotta och basilika, och blanda allt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fyll en spritspåse med ricotta­ blandningen. Spritsa i fyllningen i cannellonirören. Lägg cannellonin i en ugns- fast form, och häll tomatsås över. Riv resterande parmesan över, och grädda i 200° ugn i 25–30 minuter, tills rätten får gyllengul färg. Servera med riven parmesan och gott bröd.

Tips från kocken

"Gör gärna en krispig grönsallad med en mild vinägrett till, så är måltiden fulländad.

Cannelloni är en av de klassiska italienska rätterna, och fyllningen kan varieras i det oändliga. Ricottasmeten kan tex ersättas med en köttfärs- sås, och istället för tomatsås kan man ha bechamel. Cannelloni kan serveras som förrätt, huvudrätt eller som tillbehör till andra rätter."

Passar till

Bakverk & kakor
Cannoli
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.