Annons

Cakepops med pepparkakssmak

3h 30min
0
5
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 16 juli, 2012 Tidning baka
Cakepops med pepparkakssmak

Ingredienser

kaka

180 g
Vetemjöl
50 g
kakao
0.75 tsk
bikarbonat
0.5 tsk
Salt
113 g
osaltat smör - rumsvarmt
300 g
Farinsocker
1 tsk
vaniljsocker
2 msk
mörk sirap
2 msk
ljus sirap
1.5 msk
mald ingefära
1.5 msk
mald kanel
0.33 tsk
mald nejlika
2 st
Ägg
235 g
Mjölk

Deg och doppning

   
kakan
100 g
smält mjölkchoklad
300 g
smält choklad

dekorering

   
klubbpinnar

Tillagning

3h 30min
  1. Kaka: Ställ fram alla ingredienser 1 timme före bakning så att de är rumsvarma. Värm ugnen till 175°. Smörj en springform med 24 cm diameter och klä den med bakplåtspapper. Sikta ihop mjöl, kakao, bikarbonat, kryddor och salt; ställ åt sidan. Kör smöret krämigt i hushållsassistent eller med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa vitt och fluffigt, cirka 5 minuter. Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt sirapen. Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar, varvat med mjölken; börja och sluta med mjöl. Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 30 minuter. Håll lite koll med en provsticka så att den inte får stå inne för länge och bli torr. Låt svalna på galler i 10 minuter, stjälp sedan upp kakan och låt den svalna helt.
  2. Deg och dopping: Kör kakan i elvisp eller köksassistent till en smulig massa. Tillsätt cirka 100 g smält mjölkchoklad, lite i taget, tills degen håller ihop och går bra att rulla. Rulla till jämnstora bollar och kyl ett par timmar eller över natten. Ta fram bollarna ur kylen och låt stå minst 1/2 timme i rumstemperatur. Smält chokladen. Doppa änden på klubbpinnar (en och en) i chokladen och tryck sedan ner pinnen i bollen så att den fäster på pinnen. Låt stelna några minuter, och doppa sedan även bollen i smält choklad. Dekorera eventuellt med strössel innan chokladen stelnat helt. Ställ cakepopsen att stelna i höga glas.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.