Annons

Bubbel med jordgubbar och jordgubbssirap

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Dryck 13 augusti, 2012 Tidning isabellas
Bubbel med jordgubbar och jordgubbssirap

Ingredienser

400 g
fina jordgubbar
3 msk
Socker
1 st
flaska mousserande vin t ex crémant cava eller spumante

Tillagning

  1. Skölj jordgubbarna. Ta undan 6 och lägg dem i frysen. Dela resten i kvartar. Lägg dem i en liten kastrull med socker, och koka på låg värme 5–8 minuter, tills de är mjuka.
  2. Mosa jordgubbarna med en gaffel, och pressa dem genom en sil. Ställ sirapen på kylning tills drinken ska serveras.
  3. Fördela sirapen i glasen, och häll på kallt mousserande vin. Lägg en fryst jordgubbe i varje, och servera.

Tips från kocken

"Sirapen kan göras
dagen innan eller på morgonen. Lägg jordgubbarna
i frysen i god tid.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.