Annons

Bruschetta med hemgjord tapenade och tomat

20min
0
5
5 Portioner
Av Anna Wendt Kategori Smårätter 28 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

1 st
baguette
   
Olivolja
   
vitlök

tapenad

0.5  
citron
1 msk
kapris
0.5 dl
Olivolja
3 st
sardellfiléer
300 g
svarta oliver (urkärnade)
2 st
vitlöksklyftor
   
Salt
   
nymalen svartpeppar
   
persilja (Till garnering)

tomathack

250 g
coctailtomater
2 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja av fin kvalitet
0.5 dl
finhackad färsk basilika
   
flingsalt
   
nymalen svartpeppar

Tillagning

20min
  1. Mät upp alla ingredienser till tapenaden i en skål och mixa till en massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär tomaterna fint och lägg dem i en skål. Riv eller pressa ner vitlök och tillsätt olivolja. Hacka basilikan fint och blanda den med tomathacket. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla några baguetteskivor med olivolja och rosta eller grilla dem hastigt på båda sidorna. Gnid eventuellt in ena sidan med lite vitlök och toppa sedan med tomathack och tapenade, garnera den sistnämna med en persiljekvist.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.