Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Böcklingsmör
Böcklingsmör

Böcklingsmör

Pålägg När jag skulle köpa kaviar för något år sedan upptäckte jag att det fanns en hel uppsjö av olika fisk- och skaldjurspålägg att köpa i konservtub. Iakttagelsen väckte min lust att göra egna liknande pastejer här hemma.

Jag började med böckling som bas, övergick till rökt lax, tonfisk och så fortsätter det än. Jag blandar alltid fisk- eller skaldjursköttet med smör. Det går naturligtvis att göra ”fräschade” varianter med crème fraiche eller gräddfil men jag tycker lite av charmen är att pålägget har en fast konsisens som bres på smörgåsen. Jag kan känna ett visst motstånd till att sörpla i mig hårda smörgåsar på morgonkvisten.
Här kommer i alla fall receptet på böcklingsmör. Var noga med att få bort merparten av de fina benen. Sen är det bara att njuta till en bit knäcke och lite syrade grönsaker.

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.