Annons

Blåbärssnoddar

50min
0
2.5
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Bakverk & kakor 10 september, 2012

Ingredienser

100 g
socker( 1 ¼ dl)
200 g
Smör
300 g
mjöl (5 dl)
1 dl
Blåbärsmarmelad (eller fast sylt)

Tillagning

50min
  1. Vispa socker och smör poröst.
  2. Sikta ner mjölet och blanda ihop till en deg.
  3. Låt degen ligga svalt i kylen ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen till en kvadrat (Ca 25 cm på kortsidan).
  6. Ber ut ett lager marmelad på halva långsidan.
  7. Vik den obredda sidan över den med marmelad.
  8. Nyp ihop.
  9. Skär längden i ca 1 1/2 cm tjocka remsor.
  10. Vrid den två varv och lägg dem på en plåt.
  11. Baka i mitten av ugnen 10- 12 min.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"var noga med att välja en fast marmelad eller sylt."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.