Annons

Blåbärspannacotta

0
2.6
10 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Blåbärspannacotta

Ingredienser

2 st
Gelatinblad
2 dl
blåbär
1 msk
pressad citron
3 dl
Grädde
   
blåbär till garneringen

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter.
  2. Koka upp blåbär och citronsaft, låt puttra en halv minut. Mixa bären med stavmixer direkt i kastrullen.
  3. Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén.
  5. Fyll försiktigt upp smeten i små glas på  en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat. Garnera med vispad grädde och blåbär.

Passar till

Smårätter
Köttfärspaj
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.