Annons

Biscotti med morot

1h
0
Betygsätt
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 5 augusti, 2012 Tidning baka
biscotti med morot

Ingredienser

5 dl
havregryn
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1.5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
kanel
0.5 tsk
Salt
2 dl
morötter (rivna)
2 st
Ägg
0.5 dl
Filmjölk
0.5 dl
majsolja

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke. Rör i morötter, ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en kladdig deg och lägg den på en mjölad bänk. Forma till 3 smala längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut längderna och låt dem svalna en liten stund. Skär varje längd i 10 sneda skivor med en vass kniv. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 8–10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka i minst 1 timme.

Passar till

Bakverk & kakor
Florentiner
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.