Annons

Barley water med ingefära

45min
0
Betygsätt
Portioner
Av Nadia Nygren Kategori Dryck 31 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Barley water med ingefära

Ingredienser

1 1/2 L

1.5 l
Vatten
0.25 dl
korngryn
1.5 st
citron - skal och saft
1 dl
färsk ingefära - skivad
0.5 dl
Socker
   
is

Tillagning

45min
  1. Koka vatten och korngryn i cirka 30 minuter. Borsta citronerna väl och skala dem med potatisskalare. Lägg citronskal, ingefära och socker i en bunke. Låt dra. Häll över det varma korngrynsavkoket. Tillsätt saften från citronerna. Låt blandningen dra tills den har svalnat. Smaka av och sila. Tillsätt eventuellt mer socker eller citronsaft. Ställ in i kylskåp. Servera väl kyld och gärna med isbitar. Kan göras 2 dagar före servering.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.